Det er vigtigt når du skal starte med at forbedre dine evner indenfor markedsføring at du husker at markedsføring er altafgørende for en virksomhedsoverlevelse og resultat. Selvom man har et godt produkt, betyder det ingen ting hvis der ikke er nogen som kender til det , og dermed ingen efterspørgsmål.

Hvad er det vigtigste når man skal gå i gang med at lave markedsføring for et firma

Det vigtigste man skal huske når man skal i gang med markedsføring er at lægge en strategi og en plan. For uden en grundlæggende og velovervejet plan risikerer man at slå i en pude uden et resultat.

Man skal starte med en målgruppeanalyse. Eksempelvis er der forskel på efterspørgselsdeterminanterne hos folk der efterspørger hundesenge kontra formuepleje  .

Budskabet skal være målrettet målgruppen. Når man har analyseret sig frem til hvem målgruppen er , så skal man målrette budskabet. Folk kan lide at blive talt direkte til, og i dag forventer vi i større og større grad personificerede reklamer og budskaber. Det generiske virker ikke i samme grad som tidligere.

Vælg den rigtige kanal. Baseret på dit budskab og din målgruppe skal du vælge den rigtige kanal. Først og fremmest skal du vælge den kanal hvor din målgruppe er. Hernæst skal du vælge en kanal der understøtter dit budskab. Er dit budskab videnstungt og alvorligt egner et medie som TikTok højst sandsynligt ikke til målgruppen og omvendt er dit budskab let og morsomt er LinkedIn heller ikke den rigtige kanal at vælge for dig.

Mål løbende på indsatsen

Det er vigtigt at der bliver målt løbende på indsatsen. Er markedsføringen digital er det også vitalt at der er sat sporing op , så der kan måles korrekt og løbende om markedsføringen bærer frugt.

Den vigtigste og sidste ting du skal huske er at nyde det. Det er sjovt arbejde og giver en stor glæde når man kan se et firma man hjælper med at markedsføre sig vækste.

Jonas Holm

Author Jonas Holm

More posts by Jonas Holm