Uncategorized

Derfor er et system til porteføljestyring afgørende for større virksomheder

By 25. januar 2023No Comments

Driver man en stor virksomhed, er der mange ting at holde styr på. Der er mange projekter i gang hele tiden, hvorfor der også bliver allokeret både ressourcer og penge til mange forskellige formål.

Vil man sikre, at hverken penge eller ressourcer går til forkerte formål, er det vitalt, at man har et godt system til porteføljestyring. Faktisk er der flere årsager til, at det har stor betydning, hvilket du kan læse om herunder.

Hav altid et godt porteføljeoverblik

Er der altid gang i en lang række projekter, er det nemt at miste overblikket. Har man et system, der er udviklet specifikt til formålet, er det dog en anden sag.

Hvis du vil være sikker på, at du til hver en tid har et godt overblik over dine porteføljer, skal du bruge et system til dette. Og faktisk bør denne ene ting være nok til, at du ikke tøver med at lave investeringen.

Træf rette beslutninger med strategien for øje

Når du har et godt overblik over dine porteføljer og de projekter, der er i gang, vil det være lettere for dig at træffe de rette beslutninger med en fastlagt strategi for øje.

Desværre er der mange, der har en tendens til at tro, at når en strategi er blevet defineret, sker et helt naturligt, at den bliver fulgt. Faktum er dog, at det ikke er tilfældet i langt de fleste virksomheder.

Hold overblik over økonomien

I en større virksomhed, hvor der er flere porteføljer, der hver især består af flere projekter, er det ikke kun ressourcer, der skal være i fokus – det er også det økonomiske aspekt.

Er man ikke varsom, er der nemlig en risiko for, at der bliver allokeret for store budgetter til projekter, der ikke skaber det nødvendige afkast. Med et system til porteføljestyring, vil man kunne sikre, at man ikke ender med at placere virksomheden i en sådan situation.

Skab bedre synergier i organisationen

Derudover er det også værd at nævne, at det vil være lettere at skabe synergier i organisationen, hvis man har et klart overblik over, hvordan både ressourcer og penge bliver brugt.

Derfor er det naturligvis også en af grundene til, at du ikke bør tøve med at investere i et system, der er lavet specifikt til porteføljestyring. Formår man at skabe bedre synergier, vil det nemlig være noget, der kan mærkes direkte på bundlinjen.

Jonas Holm

Author Jonas Holm

More posts by Jonas Holm