Hvis du har kastet dig ud i at starte dit eget SaaS-startup, er du næppe uenig i, at der er et hav af ting, du skal have styr på. Derfor kan det være svært at holde styr på det hele.

Det er især tilfældet, da der er mange KPI’er, der er værd at måle på, når man skal bygge et SaaS-startup fra bunden – og da de ofte befinder sig i forskellige systemer, kan det være vanskeligt.

Hvis du vil være sikker på, at du gør det let for dig selv at holde overblik over vigtige KPI, skal du have lavet et dashboard til SaaS-startup, der indeholder de mest essentielle tal.

Er nemt at lave et dashboard

Der er rigtig mange, der tror, at det er svært at lave et sådant dashboard. Derfor ender de med at afholde sig fra det. Faktum er dog, at det forholder sig modsat.

I dag kan man finde flere systemer, der gør det nemt at lave et dashboard. Det skyldes, at alle integrationer til de mest gængse systemer er udviklet, hvorfor det blot er ‘plug’n’play’.

Hvis du har gjort dig tanker om at få lavet et dashboard til din forretning, bør du ikke tøve med dette. Det er især vigtigt, hvis du er i en vækstfase, hvor det går stærkt og overblikket kan halte lidt bagefter.

Hvilke KPI’er skal man holde øje med?

Det er svært at give et konkret svar på dette, da det varierer meget fra startup til startup. Der er dog en række KPI’er, der giver mening for de fleste at holde øje med.

Når du laver dit dashboard, bør du derfor have KPI’er som antal brugere, omsætning m.m. på. Om du ønsker at vise f.eks. både daglig, ugentlig og månedlig omsætning er op til dig.

Det vigtigste er, at du sammensætter et dashboard, der kan give dig et overblik over de vigtigste tal med det samme. Derfor skal tallene selvfølgelig også meget gerne leveres i realtid.

Vis det på et fjernsyn på kontoret

Det er naturligvis ikke nok, at du får lavet et dashboard. Det er også vigtigt, at du sørger for, at det vises frem. Derfor anbefales det at hænge et fjernsyn op på kontoret.

Ved at gøre dette, er du sikker på, at du altid kan se det. Når du skal placere det, anbefales det at vælge en placering, hvor flest muligt har mulighed for at se det.

Såfremt du ønsker, at det kun er dig, der kan følge med, er det ofte også muligt at tilgå dit dashboard via en webadresse. Det anbefales dog at være transparent, og derfor også lade dine ansatte følge med.

Jonas Holm

Author Jonas Holm

More posts by Jonas Holm