Uncategorized

Sådan får du indkomst på din gaveside med digital marketing

By 15. december 2021december 20th, 2021No Comments

Vil du gerne starte en online gaveguide? En online gaveguide kan være et både profitabelt og sjovt projekt. For at det skal være både profitabelt og sjovt, kræver det naturligvis, at du få succes med siden. Og for at få succes med en online gaveguide, kræver det, at du formår at nå ud til folk. Det kan du gøre på flere forskellige måder. Blandt andet via SEO, Facebook annoncering, og organisk trafik via sociale medier som Facebook, Pinterest og Instagram.

Et godt eksempel på en gaveguide som har fået god succes med særligt SEO, er genialegaver.dk, som i dag er en af Danmarks største online gaveguides.

Sådan tjener du penge på din gaveside

For at din gaveguide skal være profitabel, kræver det naturligvis, at den har en indtjening. Den nemmeste måde at tjene penge på en gaveguide, er via affiliate marketing. Affiliate marketing går ud på, at du markedsfører en anden virksomheds produkt, og får en kommission, i så fald du er med til at skabe et salg. Fra en gaveguides synspunkt, kan det f.eks. være at sende relevant trafik videre til produkter på diverse webshops, som egner sig til at være gaver.

Det sjove ved netop en gaveguide, er at du har en rigtig bred vifte af produkter at vælge i mellem. En gave kan nemlig være alt fra legetøj til børn, til smykker til din kone, til den nyeste robotstøvsuger. Der er med andre ord næsten uendelige muligheder. Din opgave er her, at finde de produkter, som giver dig den bedste indtjening.

 

Start med SEO

Når du har fået etableret din online gaveguide, skal du have skaffet trafik til siden. Den bedste og billigste måde at gøre det på, er via SEO (Search Engine Optimization). Formålet ved at arbejde med SEO på din hjemmeside, er at den får bedre placeringer på online søgemaskiner som Google og Bing.

Så hvordan bør du arbejde med SEO på din side? SEO består hovedsageligt af 3 grundkerner, som alle gerne skal optimeres for at få gode placeringer på Google og andre søgemaskiner. De 3 grundkerner er:

  • Indhold på siden
  • Teknisk opsætning
  • Links

Først bør du fokusere på at siden er teknisk opsat korrekt, og at den har godt indhold. Den tekniske del består bl.a. i, at siden ikke må være for langsom, at den her gyldigt SSL certifikat, og at den er brugervenlig.

Med hensyn til indhold, er det vigtigt at du har gode artikler på siden, som folk gider at læse, men som samtidig indeholder vigtige søgeord, du gerne vil findes på, når folk søger på diverse online søgemaskiner.

Når du har styr på den tekniske opsætning og indholdet på din side, kan du begynde at arbejde med link building – altså at få andre relevante hjemmesider, til at linke til din gaveguide. Hvordan du gør det, er en hel artikel i sig selv.

 

Skaler med betalt annoncering

Når du har grundstenene omkring SEO på plads (altså indhold, teknisk opsætning og links), kan du skalere din markedsføring og indtjening, med betalt annoncering. Det nemmeste at gå i gang med som nybegynder, er Facebook annoncering. Her kan du forholdsvist hurtigt få sat en profitabel annonce i gang, og skabt opmærksomhed om din gaveguide. Når du har mestret Facebook annoncering, kan du skalere yderligere med Google Ads, Pinterest annoncering, samt annoncering via andre sociale medier.

Jonas Holm

Author Jonas Holm

More posts by Jonas Holm